Taxatie

Een gevalideerde taxatie van een taxateur is nodig zodra u een hypotheek wilt aanvragen.

  •  Bij het verdelen van de erfenis.
  •  Bij een echtscheiding als één van de partners uitgekocht moet worden.
  •  En zelfs al bij een flinke verbouwing of woninguitbreiding, als u daarvoor een aanvullende financiering wilt regelen.

In al die gevallen moet de taxatie worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. Zo’n taxateur ben ik, Lammert van der Kooi, van VHM Makelaars Friesland.

Wat is het belangrijkste?

Elke officiële taxateur moet voldoen aan de eisen, werkwijze en garantie zoals die zijn afgesproken met brancheorganisatie NWWI, die daar weer als controlerend orgaan boven staat. Dat is bij ons dik in orde, zoals te lezen in onze Algemene Voorwaarden en onze aansluiting bij de Tuchtcommissie Makelaardij. Wilt u ‘gewoon’ weten wat uw woning waard is als u deze binnenkort te koop zou zetten? Dan heeft u geen officiële taxatie nodig, maar kunt u gewoon een gratis waardebepaling aanvragen. Ik kom bij u langs én kan direct adviseren over uw verkoopkansen!

Waarom kiezen voor ons?

Waar wij in opvallen, is de persoonlijke benadering en de snelheid van reageren. Grote kans dat – nu de beslissingen zijn genomen – u snel wilt weten waar u aan toe bent.

Zodra u belt, heeft u mij rechtstreeks aan de telefoon. Vaak kan ik meteen dezelfde dag of de volgende dag wel tijd vrijmaken. Taxaties doe ik óók ’s avonds en op zaterdag.

Wilt u liever een datum prikken via Whatsapp of Messenger? Kan ook!

Wat kost een taxatie?

Een officiële taxatie kost bij nagenoeg iedere taxateur hetzelfde.

Het basistarief  is € 695,-  incl BTW en NWWI validatie. Levering rapport binnen 48 uur na opname.

Betalingsconditie: na betaling ontvangt u direct het rapport.

Ik reken geen extra reistijd of kilometervergoeding.

Voor meer informatie kunt u het beste even bellen.

Hoe werkt een officiële taxatie?

  • 1. Een Taxatie begint altijd met het aanmelden bij het NWWI.
  • 2. Daarmee vragen we meteen de gegevens op die volgens de statistieken vergelijkbaar zouden moeten zijn, de zogeheten referentie-objecten.
  • 3. Vervolgens kom ik langs op locatie voor de échte taxatie. Ik bekijk de woning van top tot teen, van binnen en buiten. Aan het eind heb ik de woning beoordeeld op ruim 50 punten die tezamen een score vormen.
  • 4. De score verwerk ik in een rapportage, waarin ik de taxatiewaarde benoem én een toelichting geef.
  • 5. Zodra de rapportage is gecontroleerd en goedgekeurd door NWWI, krijgt u het rapport digitaal toegestuurd.

Hoe lang duurt zo’n taxatie?

Dit hele proces neemt meestal zo’n vijf werkdagen in beslag. Wilt u de vaart erin houden? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een taxateur waarvan u zeker weet dat de aanmelding vandaag nog wordt gedaan, en niet toch weer een werkdag later. En de afspraak is veel sneller gemaakt als u direct met mij kunt overleggen en plannen. De taxatie zelf duurt meestal een uur.

Is de taxatie niet gewoon de verkoopprijs?

In het geval van een woningverkoop, verwachten mensen soms dat de vastgestelde verkoopprijs al voldoende bewijs is voor de financiering. Die vlieger gaat echter niet op. De verkoopprijs is wat de liefhebber voor het huis overheeft. De taxatiewaarde is veel feitelijker. Het is niet wat u ziet in deze woning, maar wat de stenen ons nu op dit moment laten zien.

Meer weten?

Wilt u even een stem horen bij de persoon voordat u iets inplant? Persoonlijk contact is voor mijzelf ook belangrijk. Bel gerust even om te overleggen, u zit nog nergens aan vast. Dat geldt ook als u nog niet direct toe bent aan een taxatie, maar al wel vragen heeft. Bel of mail gerust, ik sta erom bekend dat ik snel reageer!

Mijn rechtstreekse nummer is 06-29264454