Heb je een makelaar nodig in Drachten?

Heb je een makelaar nodig in Drachten?

WIL JE EEN HUIS IN DRACHTEN KOPEN OF JUIST VERKOPEN?

Drachten is een heerlijke plaats om te wonen. Groen, groot genoeg om over heel veel eigen faciliteiten te beschikken, en toch lekker overzichtelijk. Centraal binnen Friesland. Maar ook op prima reistijden van Groningen, Assen, Zwolle en de polder…. Om snel naar het Westen te kunnen.

Maar wonen? Dat doe je in Drachten. Hier vind je zowel de leuke jaren dertig woningen en gezellige buurtjes bij het centrum. Maar ook de luxe appartementen, al dan niet met dakterras en eigen parkeervoorziening. En wat denk je van de buitenste schil van Drachten? Hier woon je aan het water, in riante watervilla’s of de gezellige rijwoningen in één van de groene nieuwbouwwijken.

Maar ja, hoe kom je aan zo’n fijn huis in Drachten? Of hoe verkoop je hier je oude huis voor een goede prijs?

Een grote factor die het jouw succes bepaalt is het netwerk van je makelaar. Weet hij of zij net even eerder welke huis er binnenkort op de markt komt? Kan hij ervoor zorgen dat er al meerdere gegadigden op papier staan vóórdat je woning op Funda komt?

Zulke factoren geven niet alleen een lekker gevoel, maar verhogen ook de druk om snel in actie te komen voor je potentiele koper. En een snelle woningmarkt? Dat levert nog veel meer vrolijke verhuizers op!

Lammert van der Kooi is zo’n makelaar. Altijd persoonlijk bij klanten, in de goede wijken en de mooiste woningen. Dan hoor je nog wel eens wat… en weten de mensen je te vinden nog voordat ze zéker weten of ze hun huis gaan aanbieden. De beoogde vraagprijs telt immers ook mee!

Een huis kopen in Drachten?

Dan is het goed om te bekijken welke faciliteiten er zijn.

Wat buiten kijf staat voor de aantrekkelijkheid van Drachten, is de centrale ligging. Direct aan de A7: dus je zit zo in Groningen, Joure, de polder of Amsterdam. 

Ook belangrijk: de grootte van de Drachten.

Na Leeuwarden is het de grootste plaats van Friesland. Dat zorgt ervoor dat veel mensen verhuizen van een kleine woning naar een gezinswoning en op latere leeftijd weer terug naar kleiner…. Waardoor er altijd beweging is op de woningmarkt.

Die grootte zie je ook terug op andere gebieden.

Drachten heeft een eigen ziekenhuis, een overdekt zwembad, tientallen sportverenigingen. In het basisonderwijs heeft haast elke wijk zijn eigen locatie, maar er zijn ook twee MBO-instellingen en wie gaat studeren aan HBO of WO, is met de bus zomaar in Leeuwarden of Groningen.

Waar wil je wonen in Drachten?

Waar staan de mooiste woningen? Of de meest betaalbare woningen in Drachten? Waar kun je rustig wonen en waar heb je die supersnelle fietsroute naar het centrum terwijl je toch middenin het groen woont? Je kunt alles zelf uitzoeken, maar het is fijn werken als je een makelaar hebt die zelf ook weet wat de voordelen zijn van elke woning.

Bijvoorbeeld als je een woning zoekt in Drachten: wat is dan vrij gewoon voor deze regio? En op welke punten is een bepaalde woning echt een uitgelezen kans?

Of juist als je een woning wilt verkopen in Drachten? Wat maakt jouw woning super aantrekkelijk voor mensen van binnen én buiten de regio? En hoe zorg je ervoor dat al die mensen tegelijk weten dat jouw woning op de markt komt?

Daar is Lammert van der Kooi, makelaar in onder meer Drachten, de specialist in. Zelf gevestigd in Dokkum, heeft hij veel klanten die verder kijken dan de eigen woonplaats. Veel klanten zijn mensen die de hectiek van het Westen willen verruilen voor de rust van het Noorden. En dan is het gerenoveerde centrum, de schouwburg, de vele activiteiten en de groene omgeving van bijvoorbeeld het bos van Beetsterzwaag, echte pluspunten.

Je huidige huis verkopen in Drachten?

Schakel je ons in, dan zorgen wij ervoor dat je woning in beeld komt tot ver buiten Drachten zelf. Heel specifiek met inzet van sociale media, met een streepje voor bij de mensen die echt serieus op zoek zijn naar een woning. Naast de traditionele plaatsing op Funda, onze eigen website en natuurlijk het bord in de tuin, levert dat in de praktijk een snelle verkoop op.

Wil je een (ander) huis aankopen in Drachten?

Dan benut je datzelfde slimme netwerk en onze vele contacten via social media. En natuurlijk zijn wij er ook voor al die mensen die een ander huis zoeken, maar die onder geen beding ergens anders willen wonen en lekker in Drachten blijven.

Voor al die kopers, verkopers en verhuizers is Drachten een geweldige woonplaats, mits je het huis weet te vinden dat voldoet aan je woonwensen.

Gezellig bij de winkels bijvoorbeeld.

Drachten Centrum is de laatste jaren ingrijpend gerenoveerd. Mix van grote winkelketens en leuke horeca. Nieuw gebouwd: moderne appartementencomplexen met eigen parkeervoorzieningen in het hart van de stad. Daaromheen: prachtige historische woningen vol authentieke kenmerken.

Of authentiek wonen in Drachten.

In de directe omgeving van het centrum van Drachten liggen de oude arbeiderswijken. Hier vind je volop goed onderhouden jaren dertig-woningen, vol authentieke elementen. De tuinen zijn vaak beperkt, maar daar staat tegenover dat je op fietsafstand zit van alle faciliteiten. Doordat Drachten nooit studentenstad is geweest, zijn ook de grotere jarendertigwoningen in handen van gezinnen gebleven. En wil je écht meer ruimte? Dan staan er geweldige herenhuizen en villa’s langs de uitvalsroutes van het centrum, want stedelijke allure heeft Drachten zeker ook, als je de hotspots maar weet te vinden.

Groen wonen in Drachten

Dat kan in de vele nieuwbouwwijken rondom het centrum. Wat bovendien opvalt is het grote aantal fietspaden door snelle parkverbindingen naar het centrum. Met de fiets ben je vele malen sneller én gezonder bij de winkel, en onderweg geniet je ook nog van alle vogels en het prachtige uitzicht. Ook voor buitensporters, spelende kinderen en gezinnen met een hond zijn de groene zones in nagenoeg elke wijk een bijzonder aantrekkelijke plus van het wonen in Drachten.

Lekker in de mix?

Opvallend is het grote schil iets verder van het directe centrum. Daarin zijn voormalige sociale huurwoningen gemixt met nieuwe koopwoningen. Zo kun je tegenwoordig bijzonder comfortabel wonen in wijken waar de scholen en winkels om de hoek zitten en je nog steeds binnen vijf minuten in het centrum zit.

Cultureel verantwoord: 
Eén van de grote trekkers van Dachten is Schouwburg de Lawei. Vanuit heel Friesland en Groningen komen mensen hierheen, dankzij het zeer uitgebreide programma. Naast de schouwburg woon je bovendien op loopafstand van de grootste supermarkt van Drachten. In de loop van de jaren is er veel aandacht geweest voor aanleg van het stadspark, waterpartijen en een zwemvijver. Ook het subtropisch zwemparadijs ligt in de Singels in Drachten.

Wonen aan het water?

Wonen aan het water is ook mogelijk in Drachten! Het plan Drachtstervaart heeft zelfs open vaarwater naar de Friese Meren. Hier zijn volop huizen met eigen ligplaats gebouwd. Maar ook huizen met een tuin aan het water. Of simpelweg een huis vlakbij groene wandelgebieden en volop water. Veel bewoners van deze wijk blijken binnen de wijk door te verhuizen. Daardoor komen er snel en kortstondig huizen vrij… waarbij het van grote waarde kan zijn als jouw makelaar nét even wat eerder op de hoogte is van de op handen zijnde verhuizing.

Serieus plannen om te verhuizen naar of binnen Drachten?

Of juist nog aan het oriënteren? U neemt de beste beslissingen met de juiste informatie. Wij vinden het dan ook helemaal niet vreemd als u al ver vóór een eventuele verhuizing met ons komt praten. Waar moet u op letten? Wat zijn eventueel andere aantrekkelijke opties? En wat zijn de handigste stappen om uw woondroom waar te maken en uw portemonnee te koesteren? Neem gerust contact op zodat we vrijblijvend met u mee kunnen denken. Daar kom je sneller en verder mee!

Bel ons gerust op …

En zijn we even in gesprek met iemand anders? Dan bellen we u later vandaag nog terug.