Op zoek naar een woning in Friesland?

Op zoek naar een woning in Friesland?

Bent u van plan om een woning in Friesland te kopen? Wilt u genieten van de rust en ruimte, maar ook van de lage prijzen en het grote aanbod in vrijstaande huizen en boerderijen? Wellicht zelfs een woning aan het water, of wijds uitzicht vanaf de oude zeedijk?

Heeft u één of meerdere mooie woningen gezien? Rijd er dan vooral samen, of met het hele gezin, in het weekend vast langs.

Lijkt het goed?

Dan kunt u ook rustig zelf de eerste bezichtiging doen. U bent de enige die kan voelen of een woning u goed past.

Is dat goede gevoel er?

Dan is het meestal raadzaam om, zeker in een krappe woningmarkt, snel stappen te ondernemen. In Nederland respecteren we namelijk het gezegde ‘wie het eerst komt..’. Maar dat geldt alleen als u officieel in onderhandeling gaat en ook tijdens de biedingen de spelregels in acht neemt.

Vanaf de tweede bezichtiging komen wij in beeld:

  •  Als aankoopmakelaar adviseren en ontzorgen we u bij de juridische afwikkeling,
  •  kijken we met extra kritische blik mee naar de technische staat van de woning,
  •  onderzoeken we zaken als o.a. erfdienstbaarheden, bestemmingsplan en kadastrale gegevens
  •  begeleiden we een eventueel bouwkundig onderzoek
  •  en bekijken we of de prijs echt wel zo reëel is voor deze regio.

Dat geeft u rust. Tijd. Zekerheid. Juridische back-up. Bouwkundige expertise. Plus het gemak omdat wij het eerste aanspreekpunt zijn en al het regelwerk verzorgen zonder dat u voor elk wissewasje gebeld hoeft te worden.

Belangrijk

Dat geldt niet alleen voor mensen die vanuit de Randstad (terug) naar Friesland willen. Maar evengoed voor drukke tweeverdieners die al in onze prachtige provincie wonen.

“U blijft de baas. Wij doen het papierwerk.”

En minstens zo waardevol: het onderhandelen gaat zonder emoties. Snel en zakelijk. Dat is óók voor de tegenpartij duidelijk en prettig zakendoen. Soms is dat zelfs reden om gegadigden voorrang te verlenen die mét aankoopmakelaar opereren.

We houden u op de hoogte.

Dat kan telefonisch of per mail, maar net zo gemakkelijk via Messenger of in een tijdelijke groepsapp van alle gezinsleden. Zoals we eigenlijk het hele proces steeds aanpassen aan wat handig is, of wenselijk.

Met de onderhandelingen houdt het nog niet op.

Want als de prijs eenmaal is overeengekomen, beoordelen wij ook de koopovereenkomst. Gaan we met u mee om de woning te inspecteren bij oplevering, de zogeheten schouw. Uiteraard nemen we pas afscheid na de overdracht bij de notaris, als u de sleutels van uw nieuwe huis, mét een grote bos bloemen van ons, in uw handen heeft.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Ongeacht de prijs van de woning, betaalt u ons voor de aankoopbegeleiding € 2500,- incl. btw. Een bouwkundige keuring is optioneel.

Vooral dit laatste is belangrijk: een bouwkundige keuring beperkt de risico’s. Wij hebben als makelaar (en taxateur) veel technische kennis, maar we kunnen niet alle vloeren, muren en daken beoordelen. Bij een bouwkundige keuring komt er een externe specialist die dat wel kan, vaak zijn wij daar dan namens u of met u bij aanwezig.

Twijfelt u nog?

Bel gerust voor meer informatie en om even kennis te maken. Dan kijken we daarna wat de volgende stap zal zijn.

Of heeft u al een geweldige woning op het oog?

En wilt u snel een bod uitbrengen mét een aankoopmakelaar? Pak de telefoon en bel zodat wij meteen in actie kunnen komen.