Over ons, Lammert van der Kooi

Over ons, Lammert van der Kooi

“Vooraf huiswerk maken en altijd bereikbaar”

De VHM Makelaar voor Friesland, dat ben ik, Lammert van der Kooi. Ik ben 60 jaar en woon met mijn vrouw Carla in Dokkum. Onze drie kinderen zijn volwassen, maar we passen graag op de kleinkinderen en verder ontspan ik met voetbal (kijken), tuinieren en muziek. Het grootste deel van de week ben ik bezig met mijn bedrijf: de makelaardij. Sinds enige tijd zelfs mét versterking: Iefke Terpstra assisteert me als makelaar vanuit haar standplaats Heerenveen. En dochter Tjitske Kranenburg ondersteunt ons achter de schermen, zodat we snel en slagvaardig kunnen blijven, ook in drukke tijden. 

“Klanten zijn positief”

VHM Makelaars heeft het druk gehad, maar we zijn vooral blij met de vele positieve reacties. Als we klant vragen wat ze van ons vinden, dan komen er [Lammert van der Kooi werkzaam als makelaar bij VHM makelaars Friesland] altijd twee dingen terug: het is allemaal snel en netjes. En dat klopt. Want Lammert is altijd rechtstreeks bereikbaar op ons mobiele nummer. En mailtjes, messenger of (groeps)appjes worden vlot beantwoord. Overdag én ’s avonds, want doordat we vanuit huis werken, hanteren we ook geen kantoortijden.

Lammert heeft zo zijn eigen visie op de makelaardij:

“Punt één: ik doe altijd vooraf mijn huiswerk. Dat betekent dat ik nooit zomaar een waardebepaling doe op grond van statistieken en/of online vergelijkingen. Ik kom ter plekke kijken, loop door de hele woning en ja, ik wijs u ook op de minpuntjes, zodat er nog tijd is om daar wat aan te doen.”

Leid ik een bezichtiging?

Dan heb ik gegevens over de buurt in printversie bij me. Zo kan ik de potentiële koper altijd betrouwbare informatie geven én meegeven. En uiteraard heb ik mijzelf dan ook al in de woning, de ligging en de voorzieningen verdiept. Friesland kent voor mij nog maar weinig geheimen!”

Punt drie; we zijn modern en traditioneel tegelijk. 

Verkopen we een huis voor drukbezette tweeverdieners of een familie met oma en kinderen door het hele land? Dan communiceren we in een whatsapp-groep, zodat iedereen op hetzelfde moment dezelfde informatie heeft en we snel kunnen blijven reageren. Modern dus, maar tegelijk hechten we waarde aan traditioneel fatsoen: afspraak is afspraak, de jas gaat bij bezichtigingen aan de kapstok en uiteraard zijn wij altijd net even eerder aanwezig dan de potentiële koper.

Vier: er is zoveel meer dan Funda alleen

Natuurlijk bieden we een complete presentatie op Funda.nl, met professionele foto’s, plattegronden en een 360 graden-view of drone-beelden. Maar er is zoveel meer dan Funda! Denk aan een filmpje op Youtube, toevallig wél de tweede grote zoekmachine naast Google. En denk aan Facebook, waar we prijs en foto’s tonen nog vóórdat we de woning op Funda zetten. Op die manier peilen we als makelaar de (serieuze) interesse en kunnen we beter inschatten of bijvoorbeeld een Open Huis wenselijk is.

Vijf: veel klanten vanuit het Westen naar Friesland

Vanuit Dokkum ben ik de VHM Makelaar voor heel Friesland en dat is al jaren duidelijk te zien: bijna 50% van onze klanten komt uit het Westen of Midden van het land. Geen wonder, want Friesland heeft een geweldig aanbod van vrijstaande huizen voor zeer gunstige prijzen, nog even los van de rust en het landschap dat onze provincie – in elk jaargetijde weer! – zo mooi maakt.

Heeft u ook verhuisplannen?

Dan helpen wij u graag verder. Met verkoop, aankoop of taxatie van uw woning. Menig huizen(ver)koper ging u voor. Lees hier gerust nog even hoe ze over ons oordelen. Of kijk op Funda voor de meeste recente score en meningen.