VHM Makelaar vanuit Heerenveen: Iefke Terpstra

VHM Makelaar vanuit Heerenveen: Iefke Terpstra

Halverwege 2020, midden in het meeste drukke jaar dat we ooit hebben meegemaakt, kreeg ‘team Lammert’ versterking van Iefke Terpstra.

Iefke was jarenlang actief in de adviserende verkoop in interieur en styling en zag dus al heel wat huizen van binnen voordat ze de overstap maakte naar de makelaardij. Ze ziet snel de diverse mogelijkheden van het inrichten van een ruimte, en door haar levenservaring ook zeker de mogelijkheden van de locatie.

Iefke groeide op in Noordoost Friesland en kan de rust, de ruimte en de heerlijk frisse Waddenlucht enorm waarderen. Toch woont ze zelf inmiddels iets centraler in de provincie: vanuit Heerenveen geniet ze van de bossen van Oranjewoud, het goede openbaar vervoer en de vele voorzieningen van de Sportstad. Ze is getrouwd en haar twee zonen wonen nog thuis/zijn inmiddels de deur uit.

Over haar rol binnen Team Lammert van der Kooi is Iefke helder:

“Toen ik Lammert ontmoette was ons al snel duidelijk; wij zitten op precies dezelfde lijn. Misschien is het ook de levenservaring, maar we vinden allebei fatsoen en tijd nemen voor de klant erg belangrijk. De eerste maanden hebben we veel bezichtigingen samen gedaan, juist om die werkwijze op elkaar aan te sluiten. We werken hetzelfde, maar kijken toch nét even anders naar een woning. Ik heb misschien iets sneller die interieur-blik als woningstylist, waardoor ik snel kan meedenken over aanpassingen. Maar uiteindelijk ben ik net als Lammert: het gaat om locatie, locatie, locatie. Die kun je namelijk níet veranderen… “

Inmiddels doet Iefke zelfstandig bezichtigingen en is ze het aanspreekpunt voor de regio Heerenveen. Daarnaast zit er nog een diploma taxateur aan te komen. “Het makelaarsvak heeft me altijd geboeid. Toen ik uiteindelijk de stap zette om ook echt dit vak in te duiken, had ik de mazzel dat ik Lammert tegenkwam. Als ik een eigen kantoor had moeten opstarten, had ik me eerst meer moeten richten op reclame en marketing. Nu kon ik meteen meedraaien en kan ik vakinhoudelijk de diepte in. Dat is veel leuker voor mezelf, maar toch ook veel mooier voor onze klanten?”

Ze heeft alle begrip voor de vele ‘Westerlingen’ die naar Friesland willen verhuizen:

“Ik ben zelf ook heel wat keren verhuisd in mijn leven, binnen Friesland ook. Zo heb ik gewoond in Hallum, Grouw, Akkrum en Irnsum en ging ik jarenlang naar school in Leeuwarden. Al die plaatsen hebben hun eigen charme. Maar elke keer als ik de provincie weer in rijd, zelfs als ik maar een paar dagen ben weggeweest, voelt het weer als thuiskomen. Dat neemt alleen maar toe. Zeker de laatste jaren is het toch wel enorm drukker overal geworden. In Friesland vind je dan heel gemakkelijk weer die rust. Zelf wandelen wij veel, we wonen op loopafstand van de bossen van Oranjewoud. Maar ook fietsen is hier nog gewoon echt leuk. Het is gewoon minder druk, en de lucht is nog zo lekker fris. Ik snap heel goed dat mensen hier komen wonen.”