Wilt u uw woning verkopen?

Wilt u uw woning verkopen?

Speelt u met de gedachte aan verhuizen? Kijkt u wel opvallend vaak wat er nieuw wordt aangeboden op Funda? Of is het eigenlijk wel duidelijk dat u wilt verhuizen, maar hikt u er tegenaan om dat hele proces in gang te zetten?

Een woning verkopen is een avontuur!

Maar: het is ook spannend, veroorzaakt onrust, vraagt om beslissingen en is soms gewoon noodzaak. Bovendien is het een proces dat lang kan duren… of juist supersnel kan gaan!

En dan moet er ook nog een makelaar worden gekozen… maar wie?

Hoe bepaalt u wie goed waar voor zijn geld biedt? Wie netjes omgaat met u als opdrachtgever? En wie de beste bezichtigingen geeft, waar mensen enthousiast van worden?

Kies een makelaar:

met een goed tarief
‘Met zowel starttarief als courtage zijn wij scherp geprijsd’

 die wat extra doet voor dat geld
‘Verkopen is zoveel meer dan een bord in de tuin’

bij wie u een goed gevoel heeft
‘Een fijn persoon bepaalt de sfeer en bevordert de verkoop’

Wat kost de makelaar

De meeste makelaars rekenen twee tarieven: het opstarttarief om al het materiaal klaar te maken voor het aanbieden van de woning, en de courtage: een percentage van de verkoopsom van uw woning, te betalen door de verkoper. Op beide tarieven zitten wij lager dan menig concurrent in Friesland.

Ons starttarief is € 649,- incl BTW.

En onze courtage: 1,5% met een minimum van € 2950,- incl BTW.

Nog niet zeker van uw verhuisplannen?
Vraag dan eerst om onze gratis waardebepaling, met bespreking van de verkoopkansen.

“Zakken kan altijd nog?”

Elke makelaar zal beginnen met het vaststellen van de waarde van uw woning. Het liefst een beetje royaal, want u wilt als verkoper het liefst de makelaar die een zo hoog mogelijke opbrengst voorziet. “Zakken kan immers altijd nog”. “U heeft de tijd”. “Jullie hoeven nog niet weg”….

Die argumentatie horen wij vaak. Maar daar zetten wij wel onze kanttekening bij.

Want u heeft maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. Een verpletterende eerste indruk. Of een aanbod waarvan mensen direct wegklikken: ‘laat maar’. Op Funda kunt u dan heel veel kijkers hebben. Maar als er nauwelijks bezichtigingen uit voortkomen, is de ‘schwung’ eruit. Natuurlijk kunt u wachten. Maar ook dat zien de kopers. En zij wachten rustig af totdat u toch die prijs laat zakken….

Daarom pleiten wij voor een reële marktwaarde. Een eerlijke prijs voor beide partijen, zodat u de woning vlot verkoopt en de grote belangstelling ervoor zorgt dat u de vraagprijs kunt vasthouden… of dat er misschien wel wordt overboden. Klinkt dat niet veel beter?

Goede marketing vanzelfsprekend

Voor ons is een scherp tarief niet het belangrijkste. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, een snel resultaat tegen een goede verkoopwaarde. Daarom bieden wij altijd een compleet pakket voor de marketing van uw huis. Professionele fotografie en eventueel styling, goede plattegronden en een 360 graden view, met zo veel mogelijk foto’s en een ‘walk true’ film.

In dezelfde tijd verzamelen wij ook de gegevens over uw woning, zoals erfdienstbaarheden, erfpacht of de bouwtechnische zaken. Zo komen we later in het proces nooit voor verrassingen te staan. En kunnen we in één keer een complete en indrukwekkende presentatie van uw woning online zetten.

Dit bord verricht wonderen

Valt u iets op aan dit bord? Wij plaatsen deze speciale boodschap ‘psssstt… binnenkort bij ons in de verkoop’ direct na de waardebepaling in uw tuin, als u dat wilt. Zo ziet iedereen direct dat deze woning ‘op de markt komt’. Er wordt over gepraat. De mensen gaan ons volgen via de website of social media. En op het moment dat we de vraagprijs bekend maken en alle informatie publiceren? Dan zitten de geïnteresseerden al klaar om een bezichtiging te vragen, of zelfs een bod te doen!

Social Media werkt

Hierna plaatsen we de woning éérst op Facebook. Inclusief goede foto’s en de vraagprijs. Openheid in zaken, daarmee krijg je meteen de mensen op je pad die zowel de woning als de prijs zien zitten. Mensen wijzen elkaar erop, delen het bericht. Zo bereiken we razendsnel de meest serieuze kandidaten.

Funda maakt het landelijk

Vervolgens zetten we de woning online in ons eigen netwerk, en op Funda. Dan is de woning landelijk zichtbaar, zijn wij klaar om direct te vervolgen met de bezichtigingen en leiden we potentiële kopers rond. Of ze nu uit Amsterdam komen, of uit de regio, of allemaal tegelijk tijdens een Open Huis.

Achterover leunen mág!

Als verkoper hoeft u eigenlijk niets meer te doen. Wij verzorgen elke bezichtiging in goed overleg en zorgen dat de geïnteresseerde in alle rust kan rondkijken onder onze professionele begeleiding. Ook de onderhandelingen voeren wij, in nauw contact met u. Misschien wilt u graag gebeld worden, of heeft u liever Whatsapp, een mailtje of een bericht via Messenger. En een groeps-app voor het hele gezin is erg praktisch. Maar als u liever gewoon even gebeld wordt in de avonduren is dat geen probleem.

Tijdens dit hele traject zijn we bereikbaar.

Supersnel. Ook ’s avonds en in het weekend. We hebben immers geen kantoor, geen telefoniste en dus ook geen kantoortijden. Sterker nog: die kosten hoeven wij ook niet door te berekenen in ons tarief. Wel zo prettig.

Tijdens dit hele traject zijn we professioneel.

Dat begint al met een persoonlijk gesprek bij u thuis voordat u beslist of u met ons in zee wilt. Inclusief eerlijk advies over de presentatie van de woning, zoals een gemaaid gazon, maar ook die losse plint die u zelf al niet meer opmerkt.

We geven rust en ruimte

Jas aan de kapstok, op tijd aanwezig, een open voordeur als warm welkom en een rondleiding waarbij de mensen zelf het tempo bepalen. We zorgen dat we álles weten van de woning zelf, ook juridisch en bouwkundig, en dat we een goede brochure kunnen meegeven.

Een snelle afwikkeling zonder risico’s

  •  Daarna houden we contact met de potentiële koper.
  •  Komen we hopelijk tot een mooie verkoop.
  •  Verzorgen wij ook het gehele koopcontract en de overdracht.
  •  En gaan we zelfs nog mee naar de notaris.
  •  Oja, en tijdens het hele proces zorgen we ervoor dat alles juridisch klopt en dat alle feiten en gegevens compleet zijn, zodat we zowel voor de koper als de verkoper een vertrouwde partij zijn.

Zo wordt uw woning verkopen toch weer leuk!

Tenminste, als u de makelaar kiest waar u zelf een goed gevoel bij heeft. Die communiceert op een manier die bij u past. En precies doet wat u samen heeft afgesproken op een manier waar u volledig op kunt vertrouwen. Is dat wat u zoekt? Nodig ons dan zéker uit voor een kennismakingsgesprek. Bel of app, of gebruik dit mailformulier dan plannen we snel een afspraak: